Makerspace

Makerspaces er idéfabrikker

Makerspaces gør det muligt at forvandle digitale kreationer til fysisk virkelighed. Nærmest hvad som helst kan 3D-printes, og en laserskærer kan realisere både 2D- og 3D-grafik i alt fra træ til pangfarvet akryl.

Med elektroniske byggesæt som Arduino, kan man programmere sine opfindelser og integrere knapper, motorer, lys og lyd. Har man en idé til en opfindelse, er et makerspace det perfekte sted at starte.

Spilværk har dybdegående erfaring med makerspaces, lige fra etablering og vedligeholdelse til konkrete designprojekter, der træner det 21. århundredes kompetencer. Lad os hjælpe jer godt i gang.

Rådgivning om makerspaces

3D-design og print

Har man først eksperimenteret med 3D-grafik, får man hurtigt lyst til at kaste sig ud i 3D-print. Denne spændende teknologi er blevet markant billigere og mere tilgængelig de sidste fem år. Mange skoler og biblioteker har investeret i en 3D-printer, og med den rigtige stilladsering kan børn sagtens komme i gang med 3D-print. Vi kan hjælpe jer med at tage jeres maker-projekter til næste niveau.

Workshops i 3D-design

Laserskæring

Med laserskæring kan man skære i flade materialer, fra krydsfiner til akryl og visse tekstiler. En laserskærer bruger digitale stregtegninger som rettesnor og kan skære fantastiske små detaljer meget nøjagtigt. Det gør det muligt at skære dele, der passer perfekt sammen uden forarbejdning.

Tinkering

Teknologiforståelse bliver koblet med design, når man inddrager elektroniske byggeklodser, byggesæt og børnevenlig blokprogrammering. Med programmering og elektronik kan man gøre sin prototyper interaktive og arbejde med brugerdrevet design på nye spændende måder. Lad os få jer godt i gang med tinker-teknologier og simpel programmering, så der kan komme gang i de gale opfindelser.

Workshops i tinkering og programmering